Selkäviikkoa vietetään vuosittain lokakuussa viikolla, joka on maailman selkäpäivän 16.10. yhteydessä eli tänä vuonna 10.-16.10.2022.  Selkäviikon teemana on tällä kertaa Every Spine Counts – Jokaisen selällä on merkitystä.

Selkäviikolla nostetaan esiin selän hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja rohkaistaan ihmisiä pitämään huolta selän toimintakyvystä pysymällä aktiivisena arjessa ja ja noudattamalla terveellisiä elintapoja.

Monipuolista tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta on saatavana Selkäkanavalla. Tukea selkäterveyden edistämiseen ja mahdollisuuksia toisten selkäoireisten tapaamiseen on tarjolla paikallisissa selkäyhdistyksissä, jotka järjestävät muun muassa ohjattuja liikuntaryhmiä ja vertaistukea.

Edistetään selkäterveyttä yhdessä!

Selkäviikon tapahtumat

Selkäviikolla Selkäliitto ja paikalliset selkäyhdistykset eri puolilla maata järjestävät kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, kuten yleisöluentoja ja liikuntalajikokeiluja.

Tietoja selkäviikon ohjelmaa päivitetään tapahtumasivulle sitä mukaa kun siitä saadaan tietoa.

Osallistu somessa

Osallistu selkäviikkoon ja maailman selkäpäivään sosiaalisessa mediassa. Jaa oma kuvasi tai tarinasi ja kerro, miten sinä huolehdit selkäsi hyvinvoinnista. #selkäviikko

Kampanjamateriaalit

Selkäviikon materiaaleja yhdistysten ja muuhun ei-kaupalliseen käyttöön​ ovat saatavilla tuonnempana materiaalipankista.