Hyvä Selkä -lehti on Selkäliiton julkaisema se­län terveyttä edistävä lehti. Selkäyhdistysten jäsenet saavat lehden jäsenetuna. Lisäksi lehteä jaetaan mm. tervey­denhuollon ammattilaisille ja yhteistyökumppaneille sekä erilaisissa tapahtumissa.

Lehden voi myös tilata itselle tai lahjaksi liittymättä jäsenksi. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen hinta on 33 euroa (vuosikerta / neljä numeroa).

Lehti sisältää muun muassa henkilöhaastatteluja, asiantuntija-artikkeleita, tutkimusuutisia, selän itsehoitoon kannustavia ergonomia- ja liikuntaohjeita. Lisäksi lehti sisältää selkäyhdistysten menovinkkejä, ilmoituksia liiton tulevista koulutuksista ja tapahtumista sekä yhteistyökumppaneiden tarjoamista jäseneduista.

Lehti on sitoutunut liiton arvoihin sekä journalististen periaatteiden noudattamiseen. Hyvä Selkä on Aikakausmedia ry:n jäsen. 

Hyvä Selkä -lehden kansikuva, Emilia Vuorisalmi istuu jakkaralla ja hymyilee, lehden juttuotsikoita.

Haluatko kertoa tarinasi?

Haluatko kirjoittaa oman tarinasi Hyvä Selkä -lehden Minä ja selkä -palstalle? Millaisia selkä- tai niskaoireita sinulla on ollut ja miten ne ovat vaikuttaneet arkeesi, mikä on auttanut kipuihin tai miten olet oppinut elämään kipusi kanssa? Tarina kerrotaan omalla nimellä, mukaan kirjoitukseen tulee myös kuva kirjoittajasta. Emme voi maksaa kirjoituksesta palkkiota.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä lehden toimitukseen sähköpostilla hyvaselka@selkaliitto.fi tai puhelimitse 045 121 8920.

Voit myös ottaa yhteyttä, antaa palautetta lehdestä tai jättää juttutoiveen alla olevan palautelomakelinkin kautta.

Tutustu lehden aiempiin numeroihin

Hyvä Selkä -lehden aiemmin ilmestyneitä numeroita on luettavissa sähköisessä muodossa issuu-palvelussa.

Poimintoja aiemmin Hyvä Selkä -lehdissä julkaistuista artikkeleista on saatavissa myös pdf-muodossa, osa artikkeleista on julkaistu myös Selkäkanava-sivustolla.

Selän terveyttä edistävää lukemista yli 30 vuotta

Selkäliiton jäsenlehti alkoi ilmestyä Nikama-nimellä vuonna 1990, aluksi kaksi kertaa vuodessa ja vuodesta 1995 alkaen neljä kertaa. Vuonna 2013 lehden nimeksi muutettiin Hyvä Selkä.

Lehti on alusta asti sisältänyt muun muassa henkilöhaastatteluja, asiantuntija-artikkeleita, tutkimusuutisia ja selän itsehoitoon kannustavia liikuntaohjeita.