Manuaalisesta terapiasta on lyhytaikaista apua niska- ja selkäkipuun.

Manuaalinen terapia on yleistermi, joka kattaa nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiohoidot sekä hieronnan eri muodot. Manuaalisten menetelmien tavoitteena on ensisijaisesti kivun lievittäminen sekä nivelen optimaalisen liikkeen palauttaminen.
Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä ja näyttöön perustuvaa. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut. Fysioterapeutti käyttää harjoittelun etenemisen tueksi manuaalista terapiaa, johon kuuluvat nivelten ja selkärangan mobilisaatio ja hieronta.
Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisalue, joka keskittyy toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn. OMT-fysioterapialla hoidetaan niska-hartiakipua, rintarangan kiputiloja ja lannerangan ongelmia.
Kiropraktikko on terveydenhuollon ammattilainen, joka diagnosoi, hoitaa ja ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja vaivoja. Tyypillisiä ongelmia kiropraktikon vastaanotolla ovat selän ja lantion kiputilat sekä niska-hartia alueen ongelmat kuten niskaperäinen päänsärky ja -huimaus. Erilaiset hermostoperäiset ongelmat kuten hermojuurten tai ääreishermojen pinnetiloista johtuvat raajojen puutumis- ja tuntohäiriöt ovat myös yleisiä hoidettavia oireita. Kiropraktiikka sisältää lukuisia hoitotekniikoita, joissa pääosin käsillä tehtävissä hoidoissa sekä harjoitteissa kiinnitetään huomiota erityisesti toimintakyvyn ja terveyden parantamiseen.
Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinten (kivuliaiden) sairauksien ja toiminnan häiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Kehon kuormitusta helpotetaan ja kipua lievitetään vaikuttamalla kudoksen liikkuvuuteen sekä liikkeenhallintaa. Naprapaatti selvittää oireiden taustalla olevia mekanismeja antaen ohjeita niin ryhtiin, työasentoihin kuin harjoitteluun. Naprapaatilta saa avun muun muassa selkäkipuihin, päänsärkyyn, urheiluvammoihin ja työperäisiin rasitustiloihin.
Osteopaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimiseen ja hoitamiseen. Osteopatia on käsin suoritettava hoito ja siihen kuuluu lihasten ja lihaskalvojen käsittelyt, nivelten mobilisaatiot ja manipulaatiot sekä kraniaalinen eli pään alueen käsittely ja viskeraalinen eli sisäelinten käsittely. Osteopaatti auttaa asiakasta edistämään ja ylläpitämään terveyttään ja toimintakykyään. Työ on ennaltaehkäisevää ja ohjaavaa.
Koulutettu hieroja on ammattitutkinnon Suomessa suorittanut terveydenhuollon ammattilainen. Hierontaa kohdistetaan kehon pehmytosiin eli lihaksiin ja sidekudoksiin. Sen tarkoituksena on muun muassa laukaista lihasjännitystä, vilkastuttaa verenkiertoa ja antaa potilaalle hyvän olon tuntemuksia. Hierontaa käytetään tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja jännitystiloihin sekä psyykkisiin jännitystiloihin.
Käy selkäkivun hoidossa siihen koulutuksen saaneen henkilön vastaanotolla. Asianmukaisen terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittaneet on merkitty terveyden ammattihenkilöstön rekisteriin (JulkiTerhikki). Heidän toimintaansa valvoo Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.