Selkäkanava pyrkii kaikessa toiminnassaan palvelemaan selkäongelmia potevien tarpeita. Käytät sivujen tietoa ja teet harjoituksia omalla vastuullasi. 
 
Selkäkanava on tarkoitettu monipuolisen selkäaiheisen tiedon jakamiseen. Selkäkanava julkaisee ajankohtaista tietoa selkävaivojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn sekä vaivojen uusiutumisen ennaltaehkäisyyn. 
 
Selkäkanavalla julkaistu tieto ei ole tarkoitettu korvaamaan oman lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen ohjeita. 
 
Selkäkanavalla julkaistava ajankohtainen tieto ei välttämättä edusta Selkäliiton kantaa. Voit arvioida selkävaivoihin liittyvän verkkoviestintää ja tutkimuksia luotettavan tutkimustiedon arviointiohjeiden avulla.  
 
Muistathan, että selkävaivojen diagnosoinnista, sairauksien hoidosta sekä lääkityksen arvioinnista vastaa aina lääkäri.  Älä muuta lääkitystä omin päin, vaan varmista asia lääkäriltäsi.
 
Selkäkanavalla olevat liikkeet, harjoitusohjelmat ja liikuntavinkit on tarkoitettu kokeiltaviksi ja käytettäviksi lieviin tai kohtalaisiin selkävaivoihin ja niiden ennaltaehkäisyyn. Älä tee kipua tuottavia liikkeitä. 
 
Kysy tarvittaessa asiantuntijan neuvoa liikkeiden valinnassa ja oikeasta suoritustekniikasta. Vaikeissa kivuissa hakeudu aina lääkäriin tai terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle.
 
Selkäkanava ja Selkäliitto eivät vastaa verkkopalvelun käytöstä mahdollisesti aiheutuvista haitoista.