Selkäyhdistykset selkäsi tukena

Selkäliitoon kuuluu 30 jäsenyhdistystä, jotka toimivat eri puolilla Suomea. Paikallisten selkäyhdistysten toimintamuodoista tavallisimpia ovat liikuntaryhmät, vertaistuki, luentotilaisuudet, retket ja virkistystoiminta.

Selkäyhdistyksen jäsenet voivat osallistua toimintaan, esimerkiksi liikuntaryhmiin, edulliseen jäsenhintaan. Lisätietoja oman paikkakuntasi toiminnasta saat lähimmän selkäyhdistyksen yhteyshenkilöiltä. 

Yhdistykset ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, joita yhdistää sitoutuminen yhdessä sovittuihin arvoihin ja selkäterveyden edistämisen tavoitteisiin. 

Selkäyhdistyksen jäseneksi voi liittyä täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen, soittamalla Selkäliiton toimistoon 09 605 918 tai ottamalla yhteyttä paikalliseen selkäyhdistykseen.

Ryhtyisitkö vertaistukihenkilöksi?

Onko sinulla halu auttaa? Onko sinulla omakohtaista kokemusta selkäongelmasta?

Selkäliitto järjestää vertaistukihenkilökoulutusta selkäyhdistyksille. Lue lisää vertaistukihenkilötoiminnasta.

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä?

Selkäyhdistykset tarvitsevat toimintaansa vapaaehtoisia auttamaan isommissa tai pienemmissä tehtävissä. Lue lisää ja löydä oma selkäyhdistyksesi.

Nainen ja mies heittävät lunta ilmaan.

Vuoden 2022 tuetut lomat haussa

Voimaa vertaisuudesta -lomat vuodelle 2022 ovat nyt haettavissa.

Loman tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Lomatuen hakeminen ei edellytä selkäyhdistyksen jäsenyyttä.

Loma järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa

Selkäliiton logo.

Jäsentietojen päivitys

Jäsenrekisterimme on uudistunut. Voit nyt halutessasi käydä tarkistamassa ja päivittämässä yhteystietosi jäsenrekisteriin.

Osallistu Selkäkanavan kävijäkyselyyn

Haluaisimme kuulla mielipiteesi Selkäkanava-verkkopalvelustamme. Jos verkkopalvelu ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin tutustu ensin verkkopalvelumme sisältöön ja vastaa sen jälkeen lyhyeen kyselyyn.

Kyselyyn vastanneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken arvomme kaksi kappaletta Omron E3 Intense Pain Reliever -laitetta lihas- ja nivelkipujen lievittämiseen sekä kolme kappaletta Selkäliiton lasisia juomapulloja neopreenisuojuksella.

Vahva Selkä – Selkäkanava podcast

Tervetuloa kuuntelemaan uutta Vahva selkä – Selkäkanava podcast -sarjaamme!

Sarjan kolme ensimmäistä jaksoa on julkaistu. Kolmannen jakson aiheena on ”Lisää liikettä arkeen – pienistä arjen valinnoista pysyviksi rutiineiksi.

Kolmas jakso julkaistaan keskiviikkona 2.2.2022 ja siinä keskustellaan selkäkivusta. Tarkemmat tiedot ja kuvaukset podcast-jaksoista, linkit jaksoihin sekä uusien jaksojen julkaisuajankohdat löydät Selkäkanavalta.

Selkäkipukysely

Selkäkipukysely perustuu Keelen yliopistossa kehitettyyn Start Back -kyselyyn. Saat suosituksen selkäkipusi hoitoon sen mukaan, onko selkäkivun pitkittymisen riskisi vähäinen, keskisuuri vai korkea.

Selkäkipukyselyn antama suositus perustuu tutkittuihin selkäkivun paranemisennusteisiin sekä kivun pitkittymisen riskitekijöihin.

Tue Selkäliiton toimintaa. Lue lisää