Asiantuntijaluennot

Yhdistä koulutus-, kokous-, työhyvinvointi- tai virkistyspäivääsi selän terveyttä edistävät asiantuntijaluentomme. Luentomme tarjoavat tiiviin tietopaketin ja mahdollistavat keskustelun aiheesta asiantuntijan kanssa.

Tutustu alla oleviin luentopaketteihimme. Tarvittaessa voimme räätälöidä myös tarpeisiinne sopivan luentokokonaisuuden. Myös verkkoluennot kuuluvat valikoimaamme. Ota yhteyttä ja kysy lisää selkaliitto(a)selkaliitto.fi.

Selkäkipu ja selän itsehoito

Luennolla käydään läpi selkäkivun tavallisimpia syitä ja tarjotaan vinkkejä selän ja selkäkivun itsehoitoon. Lisäksi luennolla oikaistaan selkäkipuun liittyviä vääriä uskomuksia, selän käyttö ei tarvitse varoa ja kehoa saa käyttää kivusta huolimatta.

Selän itsehoito liikunnan keinoin

Luennolla tutustutaan liikuntaan keinona ennaltaehkäistä ja hoitaa selkäkipua.  Lisäksi luennolla tutustutaan liikunnan selän terveyttä ja hyvinvointia lisääviin vaikutuksiin. Luennolla pohditaan myös, miten liikettä ja liikuntaa voisi lisätä arkeen.

Iskiaskipu ja sen hoitaminen

Luennolla perehdytään iskiakseen, sen syihin, oirekuvaan ja hoitoon. Luennolla käydään läpi itsehoitovinkkejä akuutin kivun lievittämiseen sekä toipumisen edistämiseen.

Ikääntyminen ja selkäkipu

Luennolla käsitellään ikääntymisen vaikutuksia selän rakenteisiin ja toimintakykyyn. Luennolla perehdytään myös tyypillisimpiin ikääntymiseen liittyviin selkäsairauksiin ja niiden hoitoon. Lisäksi tarjotaan vinkkejä selkäkivun itsehoitoon ja kivun kanssa selviämiseen.