Selkäliitto järjestää jäsenyhdistystensä hallitusten jäsenille ja muille aktiiveille koulutusta mm. järjestötoiminnan perusteista sekä kouluttaa liikuntavastaavia ja vertaistukihenkilöitä. Lisätietoja koulutuksista: selkaliitto(a)selkaliitto.fi.

Koulutukset syksy 2022:

TULOSSA! Vertaistuen peruskurssi

Kurssin ajankohta 10.9.
Paikka: Selkäliiton toimisto, Eerikinkatu 16 A 2, 00100 Helsinki.

Koulutus on tarkoitettu selkäyhdistysten jäsenille, jotka ovat kiinnostuneet vertaistukihenkilötoiminnasta tai toimivat vertaistukihenkilöinä, mutta eivät ole vielä peruskurssia suorittaneet. Koulutuksen osallistujilla tulee olla myös omakohtaista kokemusta selkäongelmasta ja siitä selviytymisestä tai siihen sopeutumisesta.

Peruskurssin tavoitteena on antaa perustiedot vertaistukihenkilönä toimimisesta, Selkäliiton eettisistä periaatteista, liiton ja toimijan oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista. Lisäksi pohditaan ja tunnistetaan vertaistukitoiminnan motiiveja. Peruskurssin tavoitteena on myös tarjota valmiuksia ja välineitä käytännön toimintaan arjen vuorovaikutustilanteissa.

Kouluttajana toimii Selkäliiton vertaistukihenkilökouluttaja, kriisityöntekijä sekä ryhmä- ja työnohjaaja Sirpa Heikkinen. Koulutuksen tarkempi ohjelma päivittyy myöhemmin. Sähköinen ilmoittautumislomake koulutukseen aukeaa 8.8.2022.