Mediatiedote 5.3.2020

infograafi avainluvuista vuodelta 2019

Selkäliiton Selkäkanava.fi-palvelussa vieraili viime vuonna lähes miljoona selän ja niskan itsehoidosta kiinnostunutta. Tuoreen kävijäkyselyn mukaan sivuston tarjoama tieto koetaan hyödylliseksi, ja sitä myös suositellaan muille.

Selkäkipu on monelle tuttu vaiva. Jopa 80 prosenttia suomalaisista kokee selkäkipua jossain vaiheessa elämäänsä. Yhä useampi etsii apua vaivoihinsa verkosta. Luotettavaa, tutkittua tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta saa esimerkiksi Selkäliiton Selkäkanavalta.

Selkäkanava.fi-sivustolla vieraili viime vuonna 994 629 kävijää eli lähes 82 900 kävijää kuukausittain. Vuosittainen kävijämäärä sivustolla kasvoi edellisvuodesta yli 213 000. Sivujen katselukertoja kertyi vuonna 2019 yhteensä yli 4,1 miljoonaa, mikä on yli 933 000 katselukertaa enemmän kuin edellisvuonna.

Alkuvuonna tehdyn Selkäkanavan käyttäjäkyselyn mukaan peräti 99 prosenttia vastaajista koki sivuston tarjoaman tiedon hyödylliseksi, ja 67 prosenttia vastaajista on suositellut Selkäkanavaa jollekin toiselle. Sivustolla yli viisi kertaa kertoi vierailleensa 67 prosenttia vastaajista. Suosituimmat aiheet, joista vastaajat hakivat tietoa, olivat liikunta- ja jumppaohjeet sekä rentoutumisharjoitteet, selkäkipu ja selän itsehoito. Verkkokyselyyn vastasi 323 Selkäkanavan käyttäjää.

– Suurin osa selkäkivusta on ns. hyvälaatuista ja paranee itsekseen muutamassa päivässä tai viikossa. Hyvällä itsehoidolla voi edistää paranemista ja lievittää kipuja. Tärkeintä on pysyä arjessa aktiivisena kivusta huolimatta. Ohjeita ja harjoituksia selän itsehoitoon löytyy Selkäkanavalta, kertoo selkäneuvonnan koordinaattori Maria Sihvola Selkäliitosta.

Selän itsehoitovideoita katsottu yli kaksi miljoonaa kertaa

Selkäliiton tuottamat harjoitus- ja asiantuntijavideot selän ja niskan itsehoitoon ovat katsottavissa Jumppakissa-kanavalla Youtubessa. Videoita katsottiin viime vuoden aikana 335 651 kertaa. Vuodesta 2014 lähtien videoita on katsottu yhteensä jo yli kaksi miljoonaa kertaa. Suosituin videoista on helppo kahdeksan liikkeen Jumppakissan taukojumppa.

Selkäliitto jakaa tietoa selän ja niskan itsehoidosta myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Selkäkanava.fi on Selkäliiton ylläpitämä selän hyvinvoinnin verkkopalvelu, jossa on tarjolla helposti ymmärrettävää tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta. Sivustolla on myös paljon erilaisia harjoitusohjeita selälle ja niskalle.

Lisätietoja medialle:
selkäneuvonnan koordinaattori Maria Sihvola, puh. 050 465 7884, maria.sihvola(a)selkaliitto.fi

Selkäliitto on kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa Käypä hoito -suositusten mukaista tietoa selän terveydestä, neuvontaa ja koulutusta. Selkäliittoon kuuluu 31 selkäyhdistystä, joissa on noin 8 600 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset järjestävät jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Tietoa selästä ja ohjeita selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi.

Facebook: Selkäliitto ja Selkäkanava
Twitter: @Selkaliitto
Instagram: @selkakanava
Youtube: Jumppakissa