Mediatiedote 2.1.2020

Selkäliitto on mukana Lääkäri 2020 -tapahtumassa 8.–10.1.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Liiton asiantuntijat esittelevät selkäkipuisille suunnattua Selkäkanava-verkkopalvelua osastolla 2h69. Osastolla on saatavilla myös selkäoireisille suunnattuja niska- ja selkäkivun itsehoito-oppaita.

Selkäliiton Selkäkanava.fi on selän hyvinvoinnin verkkopalvelu, jossa on tarjolla helposti ymmärrettävää tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden itsehoidosta.

– Sivuston suosituimpia sisältöjä ovat harjoitusohjeet selälle ja niskalle, joita löytyy niin videoina kuin kuvaohjeina. Selkäkanava on suosittu ja suositeltu palvelu sekä selkäoireisten että terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Sivustolla vierailee kuukausittain noin 80 000 kävijää, Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio kertoo.

Selkäliiton tarjoama asiantuntijaluento on ohjelmassa perjantaina 10.1. klo 10.30 Areena-lavalla. Selkäliiton asiantuntijaryhmän jäsen, PsL, erikoispsykologi ja kipututkija Tage Orenius luennoi aiheesta ”Tunteiden rooli kivun sentraalisessa säätelyssä – neurotieteellinen tarkastelu”. Puheenvuoro käsittelee uusimpia neurotieteellisiä tutkimuslöydöksiä tunteiden vaikutuksesta kivun neuraaliseen prosessointiin akuuteissa, subakuuteissa ja kroonistuneissakin kiputiloissa.  

Tervetuloa tutustumaan Selkäliiton palveluihin ja asiantuntijoihin!

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka. Tapahtuma on avoinna keskiviikkona 8.1. klo 9.30–17, torstaina 9.1. klo 9.30–18 ja perjantaina 10.1. klo 9.30–15.30.

Lisätietoja medialle:
Selkäliitto ry, toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio, puh. 040 730 2150, kirsi.toyryla(a)selkaliitto.fi

Selkäliitto on kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa Käypä hoito -suositusten mukaista tietoa selän terveydestä, neuvontaa ja koulutusta. Selkäliittoon kuuluu 31 selkäyhdistystä, joissa on noin 8 600 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset järjestävät jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Tietoa selästä ja ohjeita selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi.

Facebook: Selkäliitto ja Selkäkanava 
Twitter: @Selkaliitto 
Instagram: @selkakanava 
Youtube: Jumppakissa