Tanssi kehittää kehon liikkeiden ja askelten koordinaatiota.Tanssiessa musiikin, rytmin ja liikkeen vaikutukset yhdistyvät ja aktivoivat monia eri aivoalueita. Musiikki ja liikkuminen lisäävät endorfiinin eritystä ja tuottavat mielihyvää ja palkitsemisen tunteita. Liikunnan aikaansaama endorfiinin lisääntyminen lievittää myös kipua. 
Tanssi kehittää kehon liikkeiden ja askelten koordinaatiota. Tanssiessa tarvitaan lisäksi tasapainoa sekä kestävyys- että lihaskuntoa. Latinalaistansseissa on tyypillistä liikuttaa sekä ylä- että alavartaloa pehmeästi ja koordinoidusti eri liikesuuntiin, mikä harjoituttaa selkä- ja vatsalihaksia huomaamatta.
Parhaimmillaan salsaa tanssiessa tarvitaan koko kehon lihasten yhteistoimintaa ja tanssiessa rangan pienet liikkeet vahvistavat selkälihaksia. Zumban on todettu alentavan verenpainetta, vähentävän kipua ja parantavan toimintakykyä. Lisäksi zumba voi kehittää kestävyyskuntoa, vatsalihasten voimaa ja tasapainoa, jos sitä harrastaa säännöllisesti.
Zumbaa ja salsaa tanssiessa ei tule äkkinäisiä vääntöjä tai ääriasentoihin meneviä taivutuksia tai kiertoja. Pyörähdykset ja suunnan vaihdokset tehdään aina askelten avulla, mikä tekee niistä selkäystävällisiä liikuntamuotoja. 
Selkäkivun akuuttivaiheessa tanssi voi pahentaa kipua. Pahimman kivun väistyttyä tanssi on selän hyvinvoinnin kannalta turvallinen ja monipuolinen liikuntamuoto. 
Selkäkipuisille sopivia tanssilajeja ovat: 
  • Latinalaiset tanssit
  • Itämaiset tanssit
  • Zumba
  • Vakiotanssit
  • Bailamama-tunnit

Lisätietoa selästä ja selän hoidosta