Välilevyn pullistumani on leikattu 15 vuotta sitten. Niskassani on välillä toistuva pullistuma, jota ei ole leikattu (vielä). Vasemmassa kyljessäni on kymmenen kylkiluun sarjamurtuma. Lisäksi selässäni on synnynnäinen skolioosi ja selkäranka ”liian suora”.
 
Muun muassa näistä johtuen tulee selkääni huoltaa urakalla: liikunnalla, fysioterapialla ja omalihasharjoitteilla. Ttyöterveys on mukana kiitettävästi, jotta pysyn työkuntoisena. Toisinaan vaivat ovat niin pahat, että olen pakkosairauslomalla viikosta jopa pariin kuukauteen.
 
Aktiivinen liikkuminen, nyttemmin frisbeegolfharrastus, pitää selkäni vetreänä. Salilla pystyn tekemään paljon eri liikkeitä, myös vatsan treenejä, jotka tukevat ryhtiä ja selän asentoa. Kotona kahvakuulailen ja jumppaan. 
 
Ainoa ratkaisu selän ongelmiin on liikkuminen, jotta aineenvaihdunta paranee, lihakset pysyvät vetreänä ja psyykkinen hyvinvointi hyvänä.
 
Työyhteisömme motivoi toisiaan liikkumiseen ja terveyden ylläpitoon sekä parantamiseen. Olemme järjestäneet lajikokeiluja, hankkineet kimpassa muun muassa tasapainolautoja, jumppanaruja sekä jumppakeppejä. 
 
Taukoliikunta on parasta lääkettä konttorityöntekijälle. Aktiivinen taukoliikunta säännöllisesti auttaa jaksamaan läpi raskaan työpäivän. Onneksi meillä on hissipöydät, joten ei tarvitse koko päivää istua. Seisonta-asennossa voi tasapainoilla ja käyttää jumppanarua samalla kun lukee tietokoneelta.