Vinkkejä vaatehuoltoon

Näin täytät pyykinpesukoneen oikeaoppisesti

Laita pyykkikori lähelle pyykinpesukonetta. Jos kone on edestä täytettävä, kyykisty tai istu sen eteen tai laita toinen polvi maahan, kun täytät tai tyhjennät konetta. Jos menet toisen polven varaan, muista pitää hartiat suorassa ja niska ja selkäranka samassa linjassa. Laita vaatteet koneeseen tai ota vaatteet koneesta pienissä erissä.

Jos pesukone on päältä täytettävä, vältä kumartelua ja kiertoliikkeitä mahdollisimman paljon pitämällä pyykkikori samalla korkeudella pesukoneen kanssa. 

 

Silittäminen

Vaatteiden silittämisessa on tärkeää nostaa silityslauta suurin piirtein lantion korkeudelle. Älä kumarru laudan ylle. Pidä selkä suorana ja niska sekä hartiat rentoina. Käsivarsien pitäisi voida liikkua vapaasti ilman tarvetta nostaa hartioita. Voit asettaa toisen käden silityslaudalle tasapainon turvaamiseksi.

Asetu lähelle silitysrautaa siten, että toinen jalkaterä osoittaa eteenpäin ja toinen silitysraudan kärjen suuntaan. Toisen jalan voi nostaa tarvittaessa matalan tuen päälle, jotta selkään kohdistuva kuormitus vähenee. Anna painon siirtyä jalalta toiselle kun silität.

Voit silittää osan aikaa istuen korkealle keittöjakkaralle, tikastuolille tai nojatuolin käsinojalle.

 

Lisätietoa

 

Selkäkanava