Verkkovertaistunnit

Kaipaatko vertaistukea niska- tai selkäkipujesi kanssa? Selkäliitto tarjoaa koronatilanteen vuoksi vertaistapaamisia Zoom-verkkokokoustyökalun välityksellä niska- ja selkäoireisille, jottei kukaan jäisi kipujensa kanssa yksin.

Tuntien tarkoitus on, että samassa elämäntilanteessa olevat henkilöt tai saman elämäntilanteen läpikäyneet henkilöt voivat jakaa kokemuksiaan sekä selviytymiskeinojaan selkäkivun kanssa. Jokainen osallistuja jakaa itsestään vain sen mihin on valmis. Tule rohkeasti mukaan Selkäliiton vertaistunneille! Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin, vertaistuesta saat voimaa!

Vertaistuntien ohjaajana toimii Selkäliiton vertaistukihenkilökouluttaja, kriisityöntekijä sekä ryhmä- ja työnohjaaja Sirpa Heikkinen.

Seuraava vertaistunti järjestetään keskiviikkona 24.2. klo 14.00 alkaen. Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään kyseisenä päivänä klo 12.00 mennessä selkäneuvonnan koordinaattori Maria Sihvolalle, maria.sihvola(a)selkaliitto.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä saat lisäohjeita sekä osallistumislinkin tapaamiseen. Huom! Vertaistunnin järjestämisen edellytyksenä on vähintään 3 osallistujaa.

Ohjeita vertaistunnin käytäntöihin:

 • Vertaistunnille jokainen kirjautuu etunimellään tai nimimerkillä. Sukunimeä ei mainita kirjautumisruutuun.
 • Vertaistunnilla vain ryhmän ohjaaja käyttää videokuvayhteyttä, muiden osallistujien videokuvayhteys pidetään suljettuna.
 • Jokainen osallistuja pysyy anonyymina tapaamisessa ja kertoo itsestään vain sen mitä haluaa. 
 • Vertaistunnilla osallistujat säätelevät itse mikrofonin käyttöä. Kun osallistuja osallistuu keskusteluun, hän avaa itse mikrofonin ja kun päättää puheenvuoronsa, sulkee mikrofonin. Tunnin alussa ohjaaja käy läpi Zoomin käyttöön liittyviä ohjeita.
 • Vertaistunnin kesto on noin 1-1,5 tuntia, riippuen tarpeesta.


​Ohjeita Zoom-verkkotyökalun käyttöön: 

 • Zoomin käyttöön tarvitset:
  • nettiyhteydellä varustetun laitteen, kuten tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin. Huom! Jos käytät tablettia tai älypuhelinta, tulee laitteeseen ladata Zoomin mobiilisovellus Zoom Cloud Meetings (Android, iOS).
  • kuulokemikrofoni keskusteluun osallistumista varten. Monissa kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa on sisäänrakennettu mikrofoni jolloin kuulokemikrofonia ei välttämättä tarvita. Huom. kuulokkeiden mikrofoni sulkee kuitenkin ympäristön muut äänet tehokkaammin pois, jolloin muut osallistujat eivät kuule ympäristösi taustaääniä kun puhut mikrofoniin.  
 • Pikaohje vertaistunnille osallistumiseen Zoomin kautta (PDF).
 • Lisää Zoomin käytöstä voi lukea Opintokeskus Siviksen verkkosivuilta.

 

Selkäliitto