Tuotteita selän hoitoon ja hyvinvointiin

Selkäkipuisen toimintakyky saattaa vaihdella kipujaksojen mukaan. Apuvälineet saattavat tehdä päivittäiset toiminnot helpommiksi kivuliaimpien jaksojen aikana.
 

Selkätuet

Lannetuki

Lannetuki kiinnitetään tuoliin tukemaan ala- ja lanneselkää. Lannetukia voidaan käyttää työtuolien lisäksi esimerkiksi autonistuimissa ja ruokapöydän tuoleissa.

Lannetukia on saatavilla sekä perinteisinä malleina että puhallettavina malleina.
Lannetuki
Niskatuki

Kaulatuilla tuetaan kaularankaa vamman jälkeen, kulumissa ja lihasten kiputiloissa. Tarpeeksi tukeva niskatuki kannattelee pään painoa, niin ettei niskalihaksia tarvitse jännittää. Tällöin kipu helpottuu ja kaularanka pääsee rauhassa parantumaan. Yleensä niskatuen käyttämisestä sovitaan yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Niskatukia on pehmeästä vaahtomuovista, kovasta vaahtomuovista sekä kovamuovista valmistettuna.

Tukiliivi

Tukiliivin eli tukivyön tarkoitus on tukea lanne- ja/tai ristiluun aluetta ja korjaa ryhtiä sekä lievittää alaselän kipuja. Tukivyön käyttökohteita ovat mm. lannenikamatulehdus, lannerangan osteoporoosikivut, alaselkäkivut, noidannuoli, iskias, välilevynpullistuma sekä selkävammat ja lihaskrampit. Tukivyö voi auttaa korjaamaan huonoa ryhtiä ja antaa tukea leikkauksen jälkeen.

Ryhtitukivyö

Autotyyny

Autotyyny on auton istuimeen kiinnitettävä kapea selkätyyny, joka tukee selkää hyvään asentoon ja vähentää alaselän rasitusta.

Autotyyny


Rullat

Yörulla

Yörulla kiinnitetään nukkumisen ajaksi vyötärön ympärille. Rullan tarkoitus on tukea selkää esimerkiksi kääntymisissä yön aikana ja hyvän asennon säilyttämisessä.

Yörulla

Minirulla

Minirulla on puolipehmeä rulla, joka muihin lannerulliin verrattuna antaa pienemmän tuen (pois ja ryhdin korjauksen) Minirullaa käytetään selän notkon tukemiseen.
Minirulla

Istuimet

Satulaistuin ja satulatuoli

Satulaistuin liikuttaa kehoa pallomaisen rakenteensa avulla.

Satulatuolin istuma-asento poikkeaa tavallisen tuolin istuma-asennosta. Satulatuolissa istutaan 20-30 senttiä tavallista tuolia korkeammalla, jolloin vatsan ja reisien väliin muodostuu noin 135 asteen kulma.

Satulatuoli antaa selälle hyvän pystyasennon ja selän keskiasento säilyy helpommin.
Satulatuoli


Muut

Läppäripöytä

Läppäripöytä sopii kannettavan tietokoneen käyttöön koti- ja toimistoympäristössä. Pöytä asetetaan esimerkiksi syliin ja sen korkeus säädetään käyttäjälle sopivaksi. Läppäripöydän voi asettaa myös työpöydälle, jolloin on mahdollista tehdä töitä seisten.

Läppäripöytä

Pihdit

Erilaisia pihtejä kannattaa käyttää, mikäli kumartuminen tai kurkottelu on selkäkivun vuoksi vaikeaa ja vaivalloista. Sukkapihdit auttavat sukkien laittamisessa jalkaan, tartuntapihtejä puolestaan voi käyttää nostaessa pieniä tavaroita lattialta tai kurkottaessa tavaroita kauempaa.

Vetokärryt

Vetokärryt ovat erittäin hyvät esimerkiksi kauppatavaroiden kuljettamiseen ja säästävät selkää kantamisen aiheuttamalta kuormitukselta. 

 

Selkäkanava