Selkäyhdistykset liikuttavat tuhansia suomalaisia

Mediatiedote 6.9.2018

Selkä tarvitsee liikettä pysyäkseen toimintakuntoisena ja terveenä. Mielihyvää tuottava liikunta myös lievittää selkäkipua. Liikuntaa voi harrastaa esimerkiksi selkäyhdistysten jumpparyhmissä, jotka käynnistyvät taas syksyn alkaessa.

Paikallisissa selkäyhdistyksissä eri puolilla maata toimii lukuisia liikuntaryhmiä. Ryhmät liikuttavat viikoittain noin 1 400 henkilöä. Suosittuja liikuntamuotoja yhdistyksissä ovat esimerkiksi selkäjumppa, vesijumppa, kuntosaliryhmät ja pilates.

Liikuntaryhmät on tarkoitettu eri-ikäisille ja kunnoltaan eritasoisille. Liikunnan ohella ryhmät tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja ryhmästä voi löytää itselleen vertaistukea. Useimpia ryhmiä ohjaavat fysioterapeutit tai liikunnanohjaajat.

Selkäliiton liikuntateema Tosimiehen selkätreeni näkyy yhdistysten liikuntatoiminnassa myös tänä syksynä. Osa yhdistyksistä järjestää miehille suunnattuja liikuntaryhmiä tai ohjattuja luontoliikuntaretkiä.

– Kannattaa rohkeasti tutustua selkäyhdistysten tarjontaan, kokeilla eri lajeja ja löytää itselleen mieluisa liikuntamuoto, joka tuo energiaa ja iloa. Se voi myös olla arkiliikuntaa. Monipuolinen ja säännöllinen liikunta edistää selän hyvinvointia. Se vähentää kipua ja parantaa toimintakykyä pitkittyneessä selkäkivussa sekä ehkäisee selkäkivun uusiutumista, kertoo järjestö- ja liikuntatoiminnan koordinaattori Hanna Kääriäinen Selkäliitosta.

Lisätietoa selkäyhdistyksistä ja niiden yhteystiedot löytyvät Selkäliiton sivulta Selkäyhdistysten yhteystiedot.
 

Lisätietoja medialle:
järjestö- ja liikuntatoiminnan koordinaattori Hanna Kääriäinen, puh. 040 553 1941, hanna.kaariainen(a)selkaliitto.fi
 

Selkäkanava somessa 
Facebook: Selkakanava
Twitter: @selkakanava 
Instagram: @selkakanava 
Youtube: Jumppakissa

Selkäliitto on kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa Käypä hoito -suositusten mukaista tietoa selän terveydestä, neuvontaa ja koulutusta. Selkäliittoon kuuluu 32 selkäyhdistystä, joissa on noin 9 000 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset tarjoavat jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Tietoa selästä ja vinkkejä selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi. Selkäliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja liiton juhlavuoden teema on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.”  

Kuvituskuva: Dreamstime
 

Selkäliitto