Selkäliitto syyskokousti Porvoossa

- Selkäliitto ja Porvoon Seudun Selkäyhdistys täyttävät 30 vuotta

Mediatiedote 19.11.2018

Selkäliiton järjestöpäivät ja syyskokous pidettiin 17.–18. marraskuuta Porvoossa. Paikalla oli noin 40 edustajaa 15 selkäyhdistyksestä eri puolilta maata. Sunnuntain syyskokouksessa Selkäliiton hallitukseen vuosille 2019–2020 valittiin kolme uutta jäsentä Eija Kärkkäinen (Oulun Seudun Selkäyhdistys), Kari Rantavalli (Satakunnan Selkäyhdistys) ja Milla Suomi (Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistykset). Jatkokaudelle erovuoroisista valittiin uudelleen Pirjo Karlsson (Heinolan Seudun Selkäyhdistys) ja Leena Kämppi (Mikkelin Seudun Selkäyhdistys). 

Kaksivuotiskauttaan Selkäliiton hallituksessa ensi vuonna jatkavat Kaarina Frosterus (Turun Seudun Selkäyhdistys), Sinikka Kilpikoski (Keski-Suomen Selkäyhdistys), Sirpa Moilanen (Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys), Eira Mäkitalo (Tyrvään Seudun Selkäyhdistys) ja Teuvo Näätänen (Siika-Pyhä-Kalajokilaakson Selkäyhdistys).

Kuvassa Selkäliiton hallitukseen vuosille 2019-2020 valitut Milla Suomi (vas.), Pirjo Karlsson, Leena Kämppi ja Kari Rantavalli. 
Kuvasta puuttuu Eija Kärkkäinen. 

 

Selkäterveyden edistäjä jo vuodesta 1988

Selkäliiton perustamisesta tulee marraskuun 25. päivä kuluneeksi 30 vuotta. Kun liitto perustettiin vuonna 1988, sen tarkoituksena oli auttaa selkäsairauksista kärsiviä ihmisiä edistämällä selkäsairauksien tutkimusta ja kuntoutusta sekä tehostamalla valistus- ja virkistystoimintaa.

– Tehtävä on yhä ajankohtainen, sillä jopa 80 prosenttia suomalaisista kokee selkäkipuja jossain vaiheessa elämäänsä ja selkäoireet ovat yleisimpiä syitä sairauspoissaoloihin. Haluamme yhdessä jäsenyhdistystemme kanssa edistää kansalaisten selkäterveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia, Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio kertoo.

Selkäliitto on 30 toimintavuotensa aikana kehittynyt valtakunnallisesti tunnetuksi järjestöksi. Se antaa neuvontaa ja välittää ajankohtaista tietoa selän terveydestä sekä tukee ja kouluttaa paikallisia selkäyhdistyksiä.

Liiton juhlavuotta on juhlistettu aiemmin tänä vuonna muun muassa Meren Selkä -risteilyllä ja ”30 vuotta selkäsi takana” -seminaarilla.

Merkkivuosia paikallisissa selkäyhdistyksissä

Kokousisäntänä toiminut Porvoon Seudun Selkäyhdistys vietti 30-vuotisjuhlaansa lauantain järjestöpäivien yhteydessä. Aktiivinen yhdistys toimii Porvoon alueella niin selkäoireisten tukena kuin selkävaivojen ennaltaehkäisemiseksi. Yhdistys järjestää liikuntatoimintaa, yleisöluentoja ja retkiä sekä tarjoaa vertaistukea selkäoireisille. Jäseniä Porvoon Seudun Selkäyhdistyksessä on noin 350.

Merkkivuosia viettävät tänä vuonna myös seuraavat selkäyhdistykset: Heinolan Seudun Selkäyhdistys (25 vuotta), Keski-Suomen Selkäyhdistys (25 vuotta), Kymenlaakson Selkäyhdistys (25 vuotta),  Mikkelin Seudun Selkäyhdistys (25 vuotta), Satakunnan Selkäyhdistys (20 vuotta) ja Tyrvään Seudun Selkäyhdistys (25 vuotta).

– On ollut ilo tavata paikallisten selkäyhdistysten juhlatilaisuuksissa jäseniä ja toiminnassa mukana olleita henkilöitä eri puolilla Suomea sekä päästä tutustumaan paikallisyhdistysten toimintaan. Haluan kiittää vielä kerran kaikkia juhlavuoden tapahtumissa mukana olleita jäseniä, sidosryhmien edustajia sekä yhteistyökumppaneita. Ilman juhlaväkeä ei syntyisi juhlaa, Selkäliiton puheenjohtaja Marjo Rinne iloitsee.

Lisätietoja medialle:
Selkäliitto ry, toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio, puh. 040 730 2150, kirsi.toyryla(a)selkaliitto.fi

Selkäliitto on kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa Käypä hoito -suositusten mukaista tietoa selän terveydestä, neuvontaa ja koulutusta. Selkäliittoon kuuluu 32 selkäyhdistystä, joissa on noin 9 000 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset tarjoavat jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Tietoa selästä ja vinkkejä selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi. Selkäliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja liiton juhlavuoden teema on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.”  

 

Selkäliitto