Selkäliitto mukana Kunnon Laivalla

Mediatiedote 21.8.2019

Selkäliitto on jälleen mukana Kunnon Laiva -tapahtumassa 23.–25. elokuuta. Joka toinen vuosi järjestettävä tapahtuma kokoaa noin 1 500 liikunta-, sosiaali- ja terveystoimen ammattilaista sekä aikuisten kunto- ja terveysliikunnasta kiinnostunutta viikonlopun risteilylle Helsingistä Tukholmaan.

Selkäliitto osallistuu Kunnon Laivalle TE3 oy:n kanssa. Liiton näyttelypisteellä on saatavilla tietoa selän hyvinvoinnista ja selkäkivun itsehoidosta. Lisäksi on mahdollisuus testata selän liikkuvuutta TE3-laitteella ja saada harjoitusvinkkejä. 

TE3-laite on ns. älykeppi, jonka sisällä on runsaasti modernia teknologiaa. Älykeppi ja sen rinnalle kehitetty sovellus mahdollistavat monipuolisen kehon liikkuvuuden, kehonhallinnan ja koordinatiivisten ominaisuuksien kartoittamisen. Lisäksi älykeppiä voidaan käyttää harjoittelun tukena muun muassa ohjaamaan oikeiden liikeratojen hahmottamisessa testitulosten pohjalta.

TE3-älykeppi on hyvä ja käytännön läheinen mittari, jolla voidaan testata helposti myös kenttäolosuhteissa. Testiliikkeet ovat turvallisia ja ne sopivat useimmille henkilöille.

– Älykepin etuna on etenkin se, että se tarjoaa liikeratoja korjaavia harjoitteita mittaustulosten pohjalta. Se ilmaisee käyttäjälleen poikkeavasta liikeradasta värinän avulla. Näin käyttäjä oppii itse havaitsemaan ja tunnistamaan epäsymmetrisiä liikeratoja, liikerajoitteitaan sekä puolierojaan. Ei siis testata vain testaamisen vuoksi, vaan tulokset ovat hyödynnettävissä heti harjoitteluun, Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio toteaa.  

Tervetuloa testaamaan selän liikkuvuutta ja saamaan harjoitusvinkkejä osastollemme 20-24 kannella kuusi!

Lisätietoa liikkuvuusharjoittelusta Selkäliiton Selkäkanavalla. 


Lisätietoja medialle:
Selkäliitto ry, toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio, puh. 040 730 2150, kirsi.toyryla(a)selkaliitto.fi
TE3 oy, toimitusjohtaja Ari Laakkonen, puh. 044 557 3124, ari.laakkonen(a)te3mobility.com

Selkäliitto on kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa Käypä hoito -suositusten mukaista tietoa selän terveydestä, neuvontaa ja koulutusta. Selkäliittoon kuuluu 32 selkäyhdistystä, joissa on noin 9 000 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset järjestävät jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Tietoa selästä ja ohjeita selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi. Selkäliiton tämän vuoden teemana on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.”

Facebook: Selkäliitto ja Selkäkanava 
Twitter: @Selkaliitto 
Instagram: @selkakanava 
Youtube: Jumppakissa 

 

Selkäliitto