Asiantuntijavideoita selkäkipujen itsehoitoon tosimiehille

Mediatiedote 29.8.2018

Mistä selkäkivut johtuvat, miten suhtautua kipuun, millainen harjoittelu ja ravitsemus on hyväksi selälle? Vastauksia antavat alansa asiantuntijat Selkäliiton miehille suunnatuilla videoilla.

Selkäliitto on julkaissut neljä uutta videota Tosimiehen selkätreeni -teemalla. Videoissa käsitellään selkäkipuihin vaikuttavia tekijöitä, kivun ja mielen yhteyttä, kehon hallintaa sekä ravitsemusta.

Asiantuntijoina videoilla ovat Selkäliiton asiantuntijaryhmän jäsenet fysiatri Harri Hämäläinen ja erikoispsykologi Tage Orenius sekä työ- ja urheilufysioterapeutti Jari Tissari ja ravitsemusterapeutti Jan Verho.

Asiantuntijat ovat tavattavissa Selkäliiton 30-vuotisjuhlaseminaarissa 14.9. Helsingissä.

Tosimiehen selkätreeni -videot ovat katsottavissa Selkäliiton Jumppakissa-kanavalla Youtubessa:

• Tosimiehen selkätreeni: Selkäkivut
• Tosimiehen selkätreeni: Kipu ja mieli
• Tosimiehen selkätreeni: Kehon hallinta ja harjoittelu
 Tosimiehen selkätreeni: Ravitsemus

- Haluamme näillä videoilla kannustaa kaikkia selkäkipuisia ja selkäterveydestä kiinnostuneita miehiä huolehtimaan selästään, lisäämään liikuntaa arkeen sekä antaa heille asiantuntijoiden neuvoja selän aktiiviseen itsehoitoon. Videoilla miehet puhuvat miehille, kertoo Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio.

Selkäliiton liikuntateema tosimiehille käynnistyi vuonna 2016. Liitto on julkaissut myös Tosimiehen selkätreeni -oppaan, jossa kerrotaan selkäkivun riskitekijöistä ja motivoidaan miehiä liikkumaan, lisäksi opas sisältää harjoitusohjeita. Oman elämänsä tosimies voi olla kuka tahansa mies, joka huolehtii selästään.

Lisätietoa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta Tosimiehen selkätreeni -hankkeesta löytyy Selkäliiton Tosimiehen selkätreeni -verkkosivulta.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapio, puh. 040 730 2150 tai kirsi.toyryla(a)selkaliitto.fi 

Selkäkanava somessa 
Facebook: Selkakanava 
Twitter: @selkakanava 
Instagram: @selkakanava 
Youtube: Jumppakissa

Selkäliitto on kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestö, jonka tavoitteena on ehkäistä selkäoireita ja -sairauksia. Liitto tarjoaa Käypä hoito -suositusten mukaista tietoa selän terveydestä, neuvontaa ja koulutusta. Selkäliittoon kuuluu 32 selkäyhdistystä, joissa on noin 9 500 henkilöjäsentä. Selkäyhdistykset tarjoavat jäsenilleen eri puolella Suomea ohjattua liikuntaa, vertaistukea sekä luento- ja virkistystilaisuuksia. Tietoa selästä ja vinkkejä selän itsehoitoon on saatavilla Selkäliiton verkkopalvelussa Selkäkanava.fi. Selkäliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja liiton juhlavuoden teema on Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.  

 

Selkäliitto