Selkäviikko 13. - 19.5. - Niska-hartiakipuja? Selkäliitto haastaa työpaikat taukojumppaan!

10.5.2013

Tulevalla Selkäviikolla selkäyhdistykset ympäri Suomen järjestävät liikunnallisia tempauksia liikuntakeskuksissa, puistoissa ja toreilla sekä tarjoavat lajikokeiluja ja luentotapahtumia. Suomen Selkäliitto kannustaa työpaikkoja järjestämään oman taukojumppatempauksen 15.5. klo 15. ja edistämään näin työntekijöidensä hyvinvointia.

Taukojumpaksi on valittu niska- ja hartiaseutuun keskittyvä helppo jumppa, joka tehdään käsipainoilla. Käsipainoiksi käyvät esimerkiksi riisipussit tai puolen litran juomapullot. Jumppa lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa yläselässä.

Tietotyön myötä yhä useammalle aiheutuu päätetyöskentelystä niska- ja hartiakipuja. Joka kolmannella työikäisellä naisella ja joka neljännellä työikäisellä miehellä on niskakipuja kuukausittain. Selkäviikon 10 minuutin taukojumpalla niska- ja hartiakivut saavat kyytiä!

Selkäliiton juhlavuoden teema on Anna aikaa selällesi. Selälle on tärkeää antaa aikaa myös työpäivän aikana. Työn tauottaminen on tehokasta ja viisasta selän itsehoitoa. Tule mukaan!

Lisätietoja:

Pirjo Ailanto, 
selkäneuvonnan ja liikuntatoiminnan asiantuntija, TtM, ft
puh. 040 553 1941
pirjo.ailanto@selkaliitto.fi 

Kirsi Töyrylä-Aapio, 
toiminnanjohtaja, TtM, ft
puh. 040 730 2150
kirsi.toyryla@selkaliitto.fi

 
Selkäliitto