Hyvä Selkä -lehti sai kevään lukijakyselyssä kiitettävät arvosanat. Lehden ulkoasulle ja visuaalisuudelle sekä sisällön kiinnostavuudelle suurin osa lukijoista antoi arvosanaksi 9 (asteikko 4–10).

Asiantuntija-artikkelit kiinnostavat eniten

Vastaajien mielestä kiinnostavinta luettavaa lehdessä ovat ylivoimaisesti asiantuntija-artikkelit. Seuraavaksi eniten mainintoja saivat tutkimustieto-osio ja keskiaukeaman jumppa. Kiinnostaviksi koettiin myös minä ja selkä -tarinat sekä ajankohtaispalsta.

Enemmistö kyselyyn vastanneista on tyytyväinen lehteen. Kehittämisehdotuksissa toivottiin lähinnä lisää jumppaohjeita, tutkimustuloksia, asiantuntija-artikkeleita, tietoa yhdistysten toiminnasta ja selviytymistarinoita. Muutama toivoi lehteen kysymyspalstaa sekä ajanvietteeksi sanaristikkoa, sudokuja ja kilpailuja. Joitakin kommentteja tuli myös lehden ulkoasusta. Osan mielestä lehdessä on hyvät värit ja kuvat, toisten mielestä ulkoasu kaipaa uudistamista.

Painettu lehti neljä kertaa vuodessa

Valtaosa vastaajista (94 %) haluaa lukea lehtensä painettuna. Ison osan (72 %) mielestä neljä numeroa vuodessa on sopiva ilmestymistahti, 15 prosenttia vastaajista toivoi, että lehti ilmestyisi useammin.

Kaikkinensa moni koki lehden tärkeäksi, hyödylliseksi, kannustavaksi, luotettavaksi ja monipuoliseksi. Jopa 96 prosenttia vastaajista on valmis suosittelemaan lehteä ystävilleen.

Lukijakyselyssä yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin kolme Omron E3 Intense -kivunlievittäjää. Onnettaren suosiossa olivat Pentti Sainio, Oili Sivula ja John Widjeskog. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Sähköiseen lukijakyselyyn vastasi huhti-toukokuussa 911 lehden lukijaa, joista suurin osa (96 %) on selkäyhdistyksen jäseniä. Vastaajista suurin osa oli naisia (83,5 %) ja yli puolet (55 %) iältään 63–79-vuotiaita. Lähes puolet (49 %) vastaajista asuu Etelä-Suomessa (pääkaupunkiseutu ja muu Etelä-Suomi). Vastaajista iso osa (75 %) on lukenut lehteä vähintään 3–5 vuotta

Lukijoiden palautetta lehdestä

”Ajankohtaista ja tärkeää tietoa selkäterveydestä ja terveydestä yleensä. Hyvällä otteella. Lehden lukemisesta jää hyvä mieli.”

”Lehdestä saa hyödyllistä tietoa. Jokaisella suomalaisella on joskus selkä kipeä tai jumissa.”

”Erittäin asiapitoinen lehti. Ei sisällä mitään turhaa.”

”Lehti auttaa löytämään tietolähteitä ja ymmärtämään ettei ole yksin vaivojen kanssa ja näitten vaivojen kanssa voi elää aika normaalia elämään.”

”Asiantuntevaa ja luotettavaa luettavaa.”

”Löydän lehdestä aina uutta monipuolista luettavaa.”

Hyvä Selkä -lehden lukijakyselyn tuloksista kerrottiin lehden numerossa 3/2020.