Selän hyvinvoinnin asiantuntija

Selkäliitto on vuonna 1988 perustettu kansanterveysjärjestö ja selän hyvinvoinnin asiantuntija. Liitto kannustaa jokaista omassa arjessaan edistämään selän hyvinvointia liikkuen ja muilla terveellisillä elämäntapavalinnoilla.

Tuotamme selkäterveyttä edistäviä materiaaleja ja annamme selkäneuvontaa. Sivustollamme on tarjolla helposti ymmärrettävää tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden hoidosta sekä runsaasti harjoitusohjeita selälle ja niskalle.

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Hyvä Selkä -lehteä, jonka selkäyhdistysten jäsenet saavat jäsenetuna. Julkaisemme säännöllisesti myös mediatiedotteita.

Tuemme ja autamme paikallisia selkäyhdistyksiä kehittämään toimintaansa. Tuotamme tietoa ja materiaalia, neuvomme ja koulutamme yhdistyksiä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Facebook: Selkäliitto ja Selkäkanava 
Twitter: @Selkaliitto 
Instagram: @selkakanava ja @back.to.move
Youtube: Jumppakissa

Selkäkauppa-logo
Hyvä Selkä -lehden 4/2021 kansikuva.

Uusi Hyvä Selkä on ilmestynyt!

Vuoden viimeinen Hyvä Selkä -lehti on ilmestynyt.

Kirjailija Leena Lehtolainen kertoo, miten hän pitää hartiajumit loitolla. Asiantuntija-artikkeleissa aiheina ovat lantion alueen kiputilat ja terveyskäyttäytyminen eläköityessä. Keskiaukeamalla jumpataan lonkkaa.

Lehti on jäsenetu. Jos et vielä ole selkäyhdistyksen jäsen, liity nyt.

Selkäkaupan jouluale

Ilahduta läheistäsi jouluna selän itsehoitotuotteilla! Selkäkaupan joulualesta löydät itsehoitotuotteita 10 % alennuksella pukinkonttiin.

Tarjoukset ovat voimassa 19.12.2021 asti. Ostamalla Selkäkaupasta tuet Selkäliiton selän terveyttä ja hyvinvointia edistävää työtä.

Back to Move! -logoteksti turkoosilla taustalla.

Toisen asteen opiskelijat ovat motivoituneita edistämään selän ja niskan terveyttä

Mediatiedote 24.11.2021

Nuorten selkä- ja niskaterveyttä toisella asteella edistänyt Selkäliiton Back to Move! -hanke päättyy marraskuun lopussa. Hankkeen kyselyiden mukaan asenne liikkuvampaa oppilaitoskulttuuria kohtaan on myönteinen niin opiskelijoilla kuin opettajilla.

Selkäliiton logo.

Selkäliiton hallitukseen uusia jäseniä – Marjo Rinne jatkaa puheenjohtajana

Mediatiedote 22.11.2021

Lauantaina 20. marraskuuta pidetyssä Selkäliiton syyskokouksessa Marjo Rinne valittiin puheenjohtajaksi kaksivuotiselle jatkokaudelle 2022–2023. Liiton hallitukseen valittiin myös neljä uutta jäsentä.

Selkäkipukysely

Selkäkipukysely perustuu Keelen yliopistossa kehitettyyn Start Back -kyselyyn. Saat suosituksen selkäkipusi hoitoon sen mukaan, onko selkäkivun pitkittymisen riskisi vähäinen, keskisuuri vai korkea.

Selkäkipukyselyn antama suositus perustuu tutkittuihin selkäkivun paranemisennusteisiin sekä kivun pitkittymisen riskitekijöihin.

Tilaa maksuton taukojumppamuistutus

Selkäliitto tarjoaa sinulle ilmaisen muistutuksen taukojumpasta jumppaohjeineen.

Saat muistutuksen sähköpostissa kerran päivässä maanantaista perjantaihin. Viestissä on linkki päivittäin vaihtuvaan jumppaohjeeseen.

Nainen ui uima-altaassa, teksti haussa nyt Selkäliiton loma.

Vuoden 2022 tuetut lomat haussa

Voimaa vertaisuudesta -lomat vuodelle 2022 ovat nyt haettavissa.

Loman tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Lomatuen hakeminen ei edellytä selkäyhdistyksen jäsenyyttä.

Loma järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa

Selkäliiton logo.

Jäsentietojen päivitys

Jäsenrekisterimme on uudistunut. Voit nyt halutessasi käydä tarkistamassa ja päivittämässä yhteystietosi jäsenrekisteriin.

Tue Selkäliiton toimintaa. Lue lisää