Selän hyvinvoinnin asiantuntija

Selkäliitto on vuonna 1988 perustettu kansanterveysjärjestö ja selän hyvinvoinnin asiantuntija. Liitto kannustaa jokaista omassa arjessaan edistämään selän hyvinvointia liikkuen ja muilla terveellisillä elämäntapavalinnoilla.

Tuotamme selkäterveyttä edistäviä materiaaleja ja annamme selkäneuvontaa. Sivustollamme on tarjolla helposti ymmärrettävää tietoa selkä- ja niskakivusta ja niiden hoidosta sekä runsaasti harjoitusohjeita selälle ja niskalle.

Julkaisemme neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Hyvä Selkä -lehteä, jonka selkäyhdistysten jäsenet saavat jäsenetuna. Julkaisemme säännöllisesti myös mediatiedotteita.

Tuemme ja autamme paikallisia selkäyhdistyksiä kehittämään toimintaansa. Tuotamme tietoa ja materiaalia, neuvomme ja koulutamme yhdistyksiä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Facebook: Selkäliitto ja Selkäkanava 
Twitter: @Selkaliitto 
Instagram: @selkakanava ja @back.to.move
Youtube: Jumppakissa

Osallistu Selkäkanavan kävijäkyselyyn

Haluaisimme kuulla mielipiteesi Selkäkanava-verkkopalvelustamme. Jos verkkopalvelu ei ole sinulle entuudestaan tuttu, niin tutustu ensin verkkopalvelumme sisältöön ja vastaa sen jälkeen lyhyeen kyselyyn.

Kyselyyn vastanneiden ja arvontaan osallistuneiden kesken arvomme kaksi kappaletta Omron E3 Intense Pain Reliever -laitetta lihas- ja nivelkipujen lievittämiseen sekä kolme kappaletta Selkäliiton lasisia juomapulloja neopreenisuojuksella.

Vahva Selkä – Selkäkanava podcast

Tervetuloa kuuntelemaan uutta Vahva selkä – Selkäkanava podcast -sarjaamme!

Sarjan kolme ensimmäistä jaksoa on julkaistu. Kolmannen jakson aiheena on ”Lisää liikettä arkeen – pienistä arjen valinnoista pysyviksi rutiineiksi.

Kolmas jakso julkaistaan keskiviikkona 2.2.2022 ja siinä keskustellaan selkäkivusta. Tarkemmat tiedot ja kuvaukset podcast-jaksoista, linkit jaksoihin sekä uusien jaksojen julkaisuajankohdat löydät Selkäkanavalta.

Selkäkipukysely

Selkäkipukysely perustuu Keelen yliopistossa kehitettyyn Start Back -kyselyyn. Saat suosituksen selkäkipusi hoitoon sen mukaan, onko selkäkivun pitkittymisen riskisi vähäinen, keskisuuri vai korkea.

Selkäkipukyselyn antama suositus perustuu tutkittuihin selkäkivun paranemisennusteisiin sekä kivun pitkittymisen riskitekijöihin.

Tilaa maksuton taukojumppamuistutus

Selkäliitto tarjoaa sinulle ilmaisen muistutuksen taukojumpasta jumppaohjeineen.

Saat muistutuksen sähköpostissa kerran päivässä maanantaista perjantaihin. Viestissä on linkki päivittäin vaihtuvaan jumppaohjeeseen.

Kaksi iloista naista halaa toisiaan jumppatunnilla.

Liity jäseneksi!

Oletko jo selkäyhdistyksen jäsen? Ellet, liity nyt! Saat tietoa, tukea, ystäviä ja etuja. Jäsenetuna saat esimerkiksi Hyvä Selkä -lehden neljä kertaa vuodessa.

Nainen ja mies heittävät lunta ilmaan.

Vuoden 2022 tuetut lomat haussa

Voimaa vertaisuudesta -lomat vuodelle 2022 ovat nyt haettavissa.

Loman tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Lomatuen hakeminen ei edellytä selkäyhdistyksen jäsenyyttä.

Loma järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa

Selkäliiton logo.

Jäsentietojen päivitys

Jäsenrekisterimme on uudistunut. Voit nyt halutessasi käydä tarkistamassa ja päivittämässä yhteystietosi jäsenrekisteriin.

Tue Selkäliiton toimintaa. Lue lisää