Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua selkäliitto.fi/selkäkanava.fi. Selostetta on päivitetty 26.1.2021. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.
 

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

 • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
 • verkkosisältöön, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019
 • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.
   

Vaihtoehtoiset tekstit

 • Joissakin PDF-dokumenteissa, kuten jumppaohjeet, on kuvia, joille ei ole asetettu tekstivastineita. Tekstisisältö, liikeohjeet on kuitenkin kuvattu myös tekstinä verkkosivuilla. Jumppapdf-dokumentit on tarkoitettu tulostuskäyttöön. 
 • Muutamalla sivulla on kuvana faktalaatikko tai vinkkilista, jossa ei vaihtoehtoista tekstiä. Samat asiasisällöt ovat tekstinä sivulla, mutta eivät sanasta sanaan samoina lauseina kuin vinkkilistakuvassa. 
 • Ns. koriste-/kuvituskuvissa ei ole paikoin tekstivastineita. 
   

Kohtuuton rasite

 • Hyvä Selkä -lehden PDF-julkaisut issuu-palvelussa ei ole kaikilta osin saavutettavia. Nykyiset tekniset julkaisuvälineet eivät mahdollista saavutettavuutta. Seuraamme tilannetta, ja kun taitto-ohjelmat kehittyvät, ongelma ratkennee sen myötä. Toistaiseksi osa lehden jutuista (esim. pääjuttu, asiantuntija-artikkelit, keskiaukeaman jumppa ja tutkimustietoaosio) löytyvät saavutettavassa muodossa erillisinä sivuina osana issuu-julkaisuja ja yksittäisiä artikkeleita, kuten asiantuntija-artikkeleita ja jumppaohjeita, julkaistaan saavutettavasti myös Selkäliiton Selkäkanava-sivustolla.  
   

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille verkkolomakkeella selkakanava.fi/lomake/palautelomake tai sähköpostilla selkaliitto(a)selkaliitto.fi, ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. 

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi ja olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Olemme uudistamassa verkkosivustoamme vuonna 2021, jolloin viimeistään korjaamme puutteita ja parannamme sivuston saavutettavuutta. 

Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa ja palvelua myös puhelimitse. Tiedustelut: Selkäliiton toimisto, puh. 09 506 918 (arkisin klo 9-15). 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Tämä verkkosivusto on julkaistu

12.05.2014

Tämä verkkosivusto on päivitetty merkittävien muutosten jälkeen

15.06.2020

Tämä seloste on laadittu 21.9.2020.
Selostetta on päivitetty 26.1.2021.

 

Selkäliitto