Selkäkanavan käyttäjillä oli tammikuusta helmikuun alun ajan mahdollisuus kertoa mielipiteensä verkkosivuston sisällöistä ja käytettävyydestä. Saatujen palautteiden mukaan jopa 98 % vastaajista on kokenut Selkäkanavan itselleen hyödylliseksi ja 60 % vastaajista on suositellut Selkäkanavaa tuttavilleen.
Eniten Selkäkanavalta on haettu liikunta-, jumppa- ja rentoutusohjeita sekä tietoa selkäkivusta ja sen hoidosta. Lisäksi niskakipu ja sen hoito on ollut suosittu aihe. Lisää sisältöä toivottiin yhä monipuolisemmista harjoitusohjeista.
Suuret kiitokset kaikille vastaajille! Otamme saamamme palautteet huomioon verkkopalvelua kehittäessämme.
Onnittelut voittajille! Palkinnot lähetetään postitse.
Terveisin,
Selkäliitto
Selkäkanava
Selkäkipu
Selkäkipu on hyvin yleistä, jopa 80 % aikuisista kokee selkäkipuja elämänsä aikana. Suurin osa selkäkivusta on kuitenkin hyvälaatuista eli epäspesifiä kipua, joka paranee itsekseen muutamassa päivässä tai viikossa. Selkäkivun uusiutuminen on myös tavallista, mutta tällöinkin paranemistaipumus on hyvä. Vain 5-10 % selkäkiputapauksista on kyseessä jokin täsmällisesti määriteltävissä oleva selkäsairaus tai hermojuuriongelma.
Suurin osa selkäkivusta paranee itsekseen muutamassa päivässä tai viikossa. Kipua voi lievittää tavallisilla kipulääkkeillä sekä kylmä- tai lämpöhoidolla. Olennaista on välttää varsinaista vuodelepoa ja rohkaistua liikkumaan kevyesti kivusta huolimatta. Joskus voimakas kipu voi kuitenkin vaatia lyhytkestoista lepoa, jolloin selän erilaisista rentoutus- ja lepoasennoista voi olla hyötyä.
Selkäkipujakson akuutissa vaiheessa riittää, kun pysyy aktiivisena arkiaskareissa. Varsinaisen liikuntaharjoittelun voi aloittaa kovimman kivun helpotettua. Harjoittelu kannattaa aloittaa rauhallisesti ja lisätä harjoitusten rasitustasoa ja kestoa vähitellen. Usein oireet alkuun hieman lisääntyvät, mutta niistä ei ole syytä huolestua. Mikäli selkäkivut pahenevat voimakkaasti tai pitkittyvät, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.