Liikunnan harrastaminen raskauden aikana osaltaan valmentaa myös synnytykseen. Raskauden edetessä elimistössä tapahtuu muutoksia. Paino lisääntyy ja painopiste kehossa muuttuu enemmän alas- ja eteenpäin ja alaselän notko korostuu. Hormonaaliset muutokset löystyttävät lantion alueen sidekudosta ja selän ja lantion alueen lihakset joutuvat suuremmalle rasitukselle pitääkseen tukea yllä. Asennon muutoksesta sekä nivelsiteiden löystymisestä johtuen selkä saattaa väsyä ja kipeytyä.

Mikäli raskaus etenee normaalisti eikä esteitä liikuntaharjoittelulle ole, auttaa säännöllinen harjoittelu ehkäisemään selkävaivoja, lantionpohjan ongelmia ja ylläpitämään yleistä lihaskuntoa. 

HUOMIO: Harjoittelussa on tärkeää, että tarkkailet omia tuntemuksiasi ja kuuntelet kehosi viestejä. Viimeisellä raskauskolmanneksella tai jo aikaisemminkin, jos vatsan kasvu on nopeaa, liikunnan tulisi olla kevennettyä. Tällöin lantionpohja ja alaselkä eivät joudu liialliselle rasitukselle. Suositeltava sykkeen yläraja aerobisessa liikunnassa on 140-150 lyöntiä/min, tällöin istukan verenkierrossa ja sikiön sykkeessä ei tapahdu liiallisia vaihteluita.

Neuvottele aina lääkärin kanssa, jos olet epävarma kunnostasi.

Voit toistaa liikettä omien tuntemuksiesi mukaan. Mikäli jokin liike ei tunnu sopivalta, voit jättää sen väliin.