Selkäliitto täyttää 30 vuotta

Selkäliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Liitto perustettiin 25.11.1988 ja sen ensimmäinen kotipaikka oli Heinola. Liiton tarkoituksena oli selkäsairauksista kärsivien ihmisten auttaminen selkäsairauksien tutkimusta ja kuntoutusta edistämällä sekä valistus- ja virkistystoimintaa tehostamalla.

Tehtävä on yhä ajankohtainen, sillä jopa 80 prosenttia suomalaisista kokee selkäkipuja jossain vaiheessa elämäänsä ja selkäoireet ovat yleisimpiä syitä sairauspoissaoloihin. 

Yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa liitto edistää kansalaisten selkäterveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia. Liitto myös välittää ajankohtaista selän terveyteen ja itsehoitoon esimerkiksi Selkäkanava.fi-sivustollaan. 

Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.

Selkäliiton juhlavuoden teema on ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.” Teemalla liitto haluaa kannustaa ihmisiä huolehtimaan selästään ja rohkaisee heitä mukaan selkäyhdistysten toimintaan.

Juhlavuosi näkyy vuoden aikana liiton kampanjoissa, tapahtumissa ja viestinnässä, esimerkiksi toukokuussa järjestetään kaikille avoin Meren Selkä -juhlaristeily ja syksyllä juhlavuosi huipentuu Helsingissä pidettävään juhlaseminaariin. 

Selkäliiton historiaa ja muistoja menneiltä ajoilta esitellään Hyvä Selkä -lehden tämän vuoden numeroissa.  

Juhlavuosi käynnistää liitossa myös uuden strategiakauden (2018-2020), jossa painotuksina ovat Selkäliiton ja sen jäsenyhdistysten yhteistyön vahvistaminen sekä selkäneuvonnan ja liikuntatoiminnan monipuolistaminen. 

 

 

Selkäliitto